Under construction

Kerstmis

De December maanden staan massaal in het teken van samen zijn, lekker eten en geschenken. Met Kerstmis wil je je dierbaren graag een leuk cadeau geven. Het hoeft niet altijd parfum, sieraden of kleding te zijn. Ook voor de feestdagen zijn eet geschenken een mooi cadeau!

Soorten geschenken

Sinterklaas is nog niet eens in het land en alle schappen liggen al vol met kerst items. Een kerstboom hier, kerstballen daar. Je kan geen etalage in kijken zonder overspoeld te worden met het kerstgevoel. De branche van eetbare geschenken speelt hier uiteraard ook op in. Er is een ruim aanbod om uit te kiezen.

Personaliseren

Je kan er voor kiezen om je kerstgeschenken te personaliseren. Zo kan je bijvoorbeeld een adventskalender met eigen foto laten bedrukken. Of wat dacht je van een kerstkaart afgebeeld op een koekblik, gevuld met kerstkoekjes. Tijdens de feestdagen kan je producten zoals drank, chocolade en zelfs thee laten personaliseren in een kerstsfeer. Leuk om los te geven, in combinatie of verwerkt in een pakket. 

Zelfgemaakt

Mooie gebaren, liefdadigheid en waardering zijn typische begrippen voor kerst. Door daadwerkelijk moeite en tijd in het geschenk te steken laat je je dierbaren zien dat je ze waardeert en lief hebt. Een leuk cadeau uitzoeken kan ook al een hele opgave zijn hoor. Maar een geschenk ook echt zelf maken laat toch zien dat je er de tijd en moeite voor hebt genomen. Dat bedrukte koekblik zou je ook kunnen vullen met zelfgebakken kerstkoekjes. Of wees creatief en stel zelf cadeautjes samen. Je kan bijvoorbeeld drie glazen potten kopen en deze vullen met rode, groene en witte jellybeans. Versier de potten of hang er een zelfgemaakt kaartje aan. 

Pakketten

Voor Kerstmis kan je ook hele leuke pakketten samenstellen. Je kan kiezen om verschillende producten in een mand of schaal bij elkaar te zetten en er zo een pakketje van maken, maar heb je ook al eens gedacht aan een kerstpakket? Vul een doos met lekkers en pak deze in met kerstcadeaupapier. Er zijn namelijk genoeg mensen die door omstandigheden geen kerstpakket ontvangen. Zij zullen hier heel blij mee zijn! Ook voor mensen die wel een kerstpakket krijgen vanuit werk is het idee. Je hoeft niet perse een kartonnen door in te pakken met kerstcadeaupapier. Je hebt ook genoeg leuke cadeaudozen, bind hier een mooie strik omheen en je hebt een super leuk eet geschenk! Je kan er natuurlijk altijd andere kleinigheidjes die typisch met kerst te maken toevoegen. Of vul het op met andere kerstversiering.

Bubbels

Naast lekker eten hoort een glaasje (of meer) wijn of champagne natuurlijk ook bij de feestdagen. Verpak een fles naar keuze op een manier naar keuze. In een kist, een mooi doosje, met een strik eromheen en je hebt al een leuk cadeau. Je kan er ook altijd voor kiezen om er een set bijbehorende glazen bij cadeau te geven. Of doe er een cadeaubon bij. Een fles bubbels kan de basis zijn van je cadeau. Wat je er verder mee doet en hoe je het wil geven daar kan je eindelijk mee variëren.

Tips

Dankzij deze tips scoor jij binnen no-time een geschenk dat gegarandeerd zal zorgen voor een 'Merry Chirstmas'!
- Maak het zelf! Wanneer je een geschenk zelf maakt laat je zien dat je en moeite en tijd in hebt gestoken en dit zal extra gewaardeerd worden.
- Versier je geschenk. Tijdens de feestdagen is alles natuurlijk mooi versierd, hoe leuk is het dan om je geschenk ook in kerstsferen in the pakken of te versieren.
- Personaliseer je cadeau. Een gebaar is het leukste als het ook echt persoonlijk is. En tijdens de feestdagen kan je ook nog een kiezen voor een kerstthema!
- Bubbels kunnen altijd. Er is eigenlijk geen een gelegenheid waar bubbels niet voor geschikt zijn.
- Blijf in de kerstsfeer!

Meest gelezen