Under construction

Zakelijke geschenken en ondernemers

Niet alleen als particulier, maar ook als ondernemer of leidinggevende zijn er momenten in het jaar waarbij cadeaus nodig zijn. Het is namelijk belangrijk om regelmatig waardering te tonen aan het personeel en eventuele zakenpartners. Dit kan eenvoudig door gebruik te maken van zakelijke geschenken. Wat dit zijn en waarom je ze nodig hebt bespreken we hieronder. 

Wat zijn zakelijke geschenken?

Als ondernemer is het ontzettend belangrijk om je personeel goed te behandelen en meerdere keren per jaar te complimenteren. Dit kan door middel van zakelijke geschenken. Door het geven van cadeaus aan het personeel zorg je als ondernemer voor een betere en gezelligere werksfeer. De medewerkers voelen zich namelijk persoonlijk gewaardeerd en zullen meer vertrouwen hebben in hun werkgever. Daarbij zullen de werkprestaties erop vooruit gaan. Naast een betere werkomgeving kunnen zakelijke geschenken zo bewerkt zijn dat ze iets merkwaardigs van het bedrijf tonen. Denk bijvoorbeeld aan een logo of tekst. Het versterkt het imago en is een goedkopere marketingtechniek. Stel dat je medewerkers een tas met het bedrijfslogo erop ontvangen. Deze tas zal hoogstwaarschijnlijk locaties bereiken waar de onderneming nog niet bekend is en zo eventueel voor nieuwe klanten zorgen. Zakelijke geschenken kan je op meerdere momenten geven. Populaire periodes om dit te doen zijn tijdens de kerstdagen en net voor de zomervakantie. 

Ga voor kerstpakketten

Waarschijnlijk de populairste zakelijke geschenken van allemaal: kerstpakketten. In Nederland is het sinds tientallen jaren een traditie om tijdens de kerstdagen als werkgever kerstpakketten uit te delen aan het personeel. Ze zorgen niet alleen voor een betere relatie tussen leidinggevende en werknemer, maar ook voor een beter imago van het gehele bedrijf. Er wordt namelijk neergekeken op bedrijven die geen kerstpakketten uitdelen. Kerstpakketten zijn er in allerlei soorten. Zo verschillen ze in prijs, maat, inhoud en thema. Het handige aan kerstpakketten is dat ze het bedrijf deels kunnen representeren. Mocht je onderneming voor een beter milieu staan? Dan zou je biologische of fairtrade kerstpakketten kunnen uitdelen. Kerstpakketten worden vooral tijdens de kerstdagen gegeven, maar dit kan natuurlijk ook op andere momenten. Een perfect voorbeeld van succesvolle zakelijke geschenken.

Meest gelezen