Under construction

Geschenken bij verschillende gelegenheden

Het is altijd leuk om een geschenk te geven of te ontvangen. Gelukkig maar dan dat er genoeg momenten in het jaar zijn waarbij geschenken verwisseld worden. Een geschenk kan meerdere effecten hebben. Zo kan de een er heel blij van worden, omdat hij of zij al een hele poos naar dit cadeau had uitgekeken. Maar het kan ook zo zijn dat iemand juist verdrietig wordt als het bijvoorbeeld gaat om een nare gelegenheid. In het algemeen geldt: wat de gelegenheid ook is, een geschenk zal nooit misplaatst zijn. Hieronder leggen we uit bij welke gelegenheden je een geschenk kan geven.

Vrolijke gelegenheden

Ieder jaar zijn er meerdere leuke gelegenheden waarbij geschenken goed van pas komen. Zo heb je onder andere verjaardagen, Valentijnsdag, Moederdag, huwelijken en Sinterklaas. Bij verjaardagen vieren we dat iemand weer een jaartje ouder is. Mocht iemand vijftig jaar oud worden, dan wordt het een groots feest. Op Valentijnsdag vieren we de liefde. Nieuwe relaties ontstaan en sommige eindigen helaas, maar al met al is het een vrolijke dag. En hoe leuk is het om je moeder een dag extra in het zonnetje te zetten? Sinterklaas, tja, wie kent hem nou niet? Het is een eeuwenoude Nederlandse traditie die nog steeds elk jaar voor een gezellige tijd zorgt, vooral voor de kinderen. Naast deze gelegenheden heb je er nog veel meer en het aantal neemt elk jaar weer toe.

Sombere gelegenheden

Helaas zijn niet alle gelegenheden even leuk. Mensen die erg ziek zijn hebben geen leuke tijd, maar verdienen natuurlijk ook een geschenk. Dit zijn dan vaak troostgeschenken waarmee diegene wat tijd kan verdoen. Naast ziekte heeft bijna iedereen uiteindelijk te maken met pensioen. Dit lijkt voor velen heel fijn, maar er zijn ook mensen die hun werk met plezier deden en soms verplicht moeten stoppen. Of de gepensioneerde er nou blij mee is of niet, een geschenk is altijd welkom bij een pensioen. Ook krijgen we allemaal te maken met iemands overlijden. Hierbij is een geschenk niet per se nodig, maar is een bosje bloemen wel op zijn plaats.

Jubilieum 02-06 Bij een jubileum herdenk je een gebeurtenis op en feestelijke manier. Dit kan gaan om een indiensttreding bij een bedrijf of bijvoorbeeld een huwelijk. Bij jubilea wil je de persoon/personen die op die dag in de spotlight staan natuurlijk graag e[...] Lees verder Kerstmis 02-06 De December maanden staan massaal in het teken van samen zijn, lekker eten en geschenken. Met Kerstmis wil je je dierbaren graag een leuk cadeau geven. Het hoeft niet altijd parfum, sieraden of kleding te zijn. Ook voor de feestdagen zijn eet ges[...] Lees verder Verloving en Huwelijk 02-06 Een toepasselijk geschenk voor een verloving of huwelijk kan nog wel eens een opgave zijn. Vaak wil het stel liever een envelop. Eetgeschenken kunnen een leuk extraatje zijn. Wanneer het stel niet specifiek vraagt om een envelop kan je natuurlijk[...] Lees verder Nieuwjaar 02-06 Vrijwel heel December staat in het teken van lekker eten en genieten. Dacht je dat het na Kerstmis klaar was met de lekkernijen? Nou dan heb je het mis. December duurt immers tot de 31ste en opletten doen we wel weer vanaf het begin van het nie[...] Lees verder Zomaar 02-06 Niet alleen een feestje is een reden om een ander een geschenk te geven. Je kan natuurlijk ook zomaar iemand willen verrassen. Eetgeschenken zijn hier ideaal voor. Want zeg nou eerlijk, wie wordt er niet blij van een doosje bonbons? Kleinighei[...] Lees verder Liefde 02-06 We weten allemaal dat liefde door de maag gaat. Je zal je partner dan ook zeker blij maken met een eetbaar geschenk. Misschien krijg je zelf ook nog wel een hapje. Chocolade Chocolade blijft het favoriete eetbare geschenk in de liefde. Er z[...] Lees verder
Fun & Feest - felicivin