Under construction

Geschenken bij verschillende gelegenheden

Het is altijd leuk om een geschenk te geven of te ontvangen. Gelukkig maar dan dat er genoeg momenten in het jaar zijn waarbij geschenken verwisseld worden. Een geschenk kan meerdere effecten hebben. Zo kan de een er heel blij van worden, omdat hij of zij al een hele poos naar dit cadeau had uitgekeken. Maar het kan ook zo zijn dat iemand juist verdrietig wordt als het bijvoorbeeld gaat om een nare gelegenheid. In het algemeen geldt: wat de gelegenheid ook is, een geschenk zal nooit misplaatst zijn. Hieronder leggen we uit bij welke gelegenheden je een geschenk kan geven.

Vrolijke gelegenheden

Ieder jaar zijn er meerdere leuke gelegenheden waarbij geschenken goed van pas komen. Zo heb je onder andere verjaardagen, Valentijnsdag, Moederdag, huwelijken en Sinterklaas. Bij verjaardagen vieren we dat iemand weer een jaartje ouder is. Mocht iemand vijftig jaar oud worden, dan wordt het een groots feest. Op Valentijnsdag vieren we de liefde. Nieuwe relaties ontstaan en sommige eindigen helaas, maar al met al is het een vrolijke dag. En hoe leuk is het om je moeder een dag extra in het zonnetje te zetten? Sinterklaas, tja, wie kent hem nou niet? Het is een eeuwenoude Nederlandse traditie die nog steeds elk jaar voor een gezellige tijd zorgt, vooral voor de kinderen. Naast deze gelegenheden heb je er nog veel meer en het aantal neemt elk jaar weer toe.

Sombere gelegenheden

Helaas zijn niet alle gelegenheden even leuk. Mensen die erg ziek zijn hebben geen leuke tijd, maar verdienen natuurlijk ook een geschenk. Dit zijn dan vaak troostgeschenken waarmee diegene wat tijd kan verdoen. Naast ziekte heeft bijna iedereen uiteindelijk te maken met pensioen. Dit lijkt voor velen heel fijn, maar er zijn ook mensen die hun werk met plezier deden en soms verplicht moeten stoppen. Of de gepensioneerde er nou blij mee is of niet, een geschenk is altijd welkom bij een pensioen. Ook krijgen we allemaal te maken met iemands overlijden. Hierbij is een geschenk niet per se nodig, maar is een bosje bloemen wel op zijn plaats.

Moederdag en Vaderdag 02-06 Moederdag en Vaderdag zijn dé dagen om je ouders in het zonnetje te zetten en ze eens flink te verwennen. Eetgeschenken zijn tijdens deze speciale dagen razend populair. We helpen je een handje op weg om het juiste geschenk voor je ouders [...] Lees verder 23-05 Er zijn een hoop redenen waarvoor je iemand zou willen bedanken. Het vertrek van een collega zou een van die redenen kunnen zijn. Je wil hem/haar graag bedanken voor de inzet. Je zou iemand ook kunnen bedanken voor een gunst die hij/zij voor je h[...] Lees verder
Fun & Feest - felicivin