Under construction

Bedankt

Er zijn een hoop redenen waarvoor je iemand zou willen bedanken. Het vertrek van een collega zou een van die redenen kunnen zijn. Je wil hem/haar graag bedanken voor de inzet. Je zou iemand ook kunnen bedanken voor een gunst die hij/zij voor je heeft gedaan. Heeft iemand een halve dag vrij genomen om samen met jou naar die belangrijke afspraak in het ziekenhuis te gaan of heb je een bord vol lekkers gekregen van de buurvrouw? Ben jij de enige die die persoon wil bedanken of wil je samen met het team graag iemand bedanken? Het kan zowel gaan om een klein bedankje als om een groot gebaar. Voor elke gelegenheid is er wel een geschikt bedankgeschenk.

Soorten geschenken

Zodra je voor jezelf helder hebt om welke gelegenheid het precies gaat kan je gaan nadenken over het soort geschenk.

Lievelingsproducten

Als het om een groter 'bedankje' gaat en je hele team hier ook een steentje aan wil bijdragen kan je kijken voor een groter geschenk. Denk hierbij aan een mand of schaal met lekkers erin. Je zou het kunnen vullen met lievelingsproducten van de te bedanken persoon.

Thema's

Of denk eens aan een thema mand/schaal. Je zou een bepaald thema kunnen kiezen en etenswaren rondom dit thema uitzoeken. Heb je bijvoorbeeld typisch Nederlands al thema vul het dan met stroopwafels, dropjes of bijvoorbeeld een stuk kaas. Naast de eetwaren kan je het geschenk zelf ook op een creatieve manier in een bepaald thema gieten. Als je voor het thema typisch Nederlands kiest dan kan je oranje confetti in het pakket zelf stoppen en het afwerken met rood wit blauw lint.

Drank

Is de persoon gek op een bepaalde drank dan kan je daar omheen je geschenk opbouwen. Kijk eens welke snacks lekker zijn bij de drank. Ook kan je kijken voor niet eetbare producten die het geschenk een extra boost geven. Denk bijvoorbeeld aan wijn/bierglazen, schaaltjes voor de borrelnootjes of onderzetters. Uiteraard hoef je niet te kiezen voor een geschenkpakket en het hoeft ook niet altijd groot te zijn. Je kan ook gaan voor een lekkere fles Chardonnay in combinatie met een waardebon.

Luxere geschenken

Wil je liever een luxer cadeau geven? Dat kan! Wat dacht je van een duurdere fles speciale drank. Hier kan je een set passende luxe glazen bij cadeau geven. Of denk eens aan een luxe vlees/kaasplankje. Deze kan je zelf zo luxe maken als je wil. Ook hier kan je weer niet eetbare elementen aan toe voegen, in dit geval kan je deze uit een duurder assortiment kiezen.

Klein gebaar

Wanneer je iemand wil bedanken voor een kleiner gebaar kan je uiteraard ook kiezen voor een minder groot geschenk. Bonbons of een fles wijn doen het altijd goed. Je kan er ook een klein pakket van maken. Neem bijvoorbeeld een zak lievelingssnoepjes en een reep chocolade, wikkel hier een leuke folie omheen en werk het af met een lintje. Je hebt ook veel chocolade met de tekst 'Bedankt' en 'Thank You' op de verpakking. Het gaat immers om het gebaar.

Tips

Dankzij deze handige tips scoor jij binnen no-time een bedank geschenk waar iedereen blij mee zal zijn!

  • Voeg een kaartje toe om diegene persoonlijk te bedanken. Geef je het geschenk vanuit meerdere personen? Zorg er dan voor dat iedereen het kaartje ondertekend.

  • Verpak het op een originele en leuke manier! De inhoud is natuurlijk belangrijk, maar de verpakking net zo goed.

  • Er bestaan veel eetbare geschenken zoals chocolade waar de tekst 'Bedankt' en 'Thank You' al op staan. Deze kan je ook toevoegen bij een groter geschenkpakket.

  • Weet wat hij/zij lekker of absoluut niet lekker vind. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat diegene er ook echt iets aan heeft.

  • Het is ook belangrijk om te weten of de persoon een allergie heeft. Veel producten kunnen namelijk ook sporen bevatten van bepaalde voedingsmiddelen.


 

Meest gelezen