Under construction

Eet- en drinkbare geschenken

Een geschenk voor anderen uitkiezen kan nog wel eens een opgave zijn. Wat vind diegene leuk? Wat heeft hij/zij nog niet (genoeg)? Waar maak ik die persoon blij mee? We willen namelijk allemaal dat onze geschenken ook echt gebruikt worden door de ontvangers. Er zijn veel verschillende geschenken waar je uit kan kiezen, maar eet- en drinkbare geschenken zijn vaak toch wel de favoriete.

Voordelen van eet- en drinkbare geschenken

Het is niet zo gek dat eet- en drinkbare geschenken in de smaak vallen. Er zitten namelijk genoeg voordelen aan. De geschenken kunnen namelijk altijd gebruikt worden. Of beter gezegd, gegeten en gedronken. Bij eet- en drinkbare cadeaus zal het niet voorkomen dat de ontvanger zichzelf er totaal geen raad mee weet. Het kan altijd gebeuren dat je een geschenk uitkiest die de ander niet lust of minder lekker vind. Maar zelfs dan zitten er nog voordelen aan. Het geschenk kan namelijk ook genuttigd worden door een ander familielid of je kan het op tafel zetten wanneer er visite is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er niets met je cadeau wordt gedaan. Een ander voordeel is dat je het zo bescheiden kan houden als je wil of juist groots uit kan pakken.

Bepaal zelf de luxe!

Bij eet- en drinkbare geschenken kan je denken aan een fles drank tot aan volledige pakketten met allerlei lekkers. En je hoeft je geen zorgen te maken dat eet- en drinkbare geschenken minachtend zijn. Net zoals bij andere cadeaus kan je hier ook kiezen hoe luxe je het zelf wil hebben. Er is dus geen reden om deze soort geschenken uit te sluiten.

Algemene tips

Wanneer je opzoek gaat naar een geschikt eet- en drinkbaar geschenk dat is het handig als je de volgende algemene tips even doorneemt. Een aantal zullen vanzelfsprekend zijn, maar het is nooit verkeerd om ze even te herhalen.

  • Weet wat hij/zij lekker vind en totaal niet lust.

Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten we dit nog wel eens. De ander kan een bepaald product totaal niet lusten terwijl het bij jou wekelijks bovenaan het boodschappenlijstje staat. Het kan nooit kwaad om het even na te vragen. Doe dit wel subtiel, het moet natuurlijk wel een verrassing blijven!

  • Zorg dat je weet of de ander allergieën heeft.
  • Kies bij voorkeur producten met een lange houdbaarheidsdatum.

Denk bijvoorbeeld aan een fles drank of snacks/snoepgoed. Je kan uiteraard ook kiezen voor producten met een kortere houdbaarheidsdatum, maar meld dit er desnoods even bij.

  • Meld het even wanneer er producten bij zitten die z.s.m. in de koeling moeten.
  • Besteed ook aandacht aan de verpakking.

We willen dat het geschenk zelf in de smaak valt, maar de verpakking is bijna net zo belangrijk. Op deze manier kan je een cadeau net wat extra’s geven.

Kerstpakketten 02-06 Kerstpakketten zijn de meest bekende eet- en drinkbare geschenken. Tegenwoordig kiezen bedrijven volgens shops als de kerstpakketten expert wel eens voor een ander soort zoals elektronica of keukengerei. Maar de traditionele kerstpakketten gevuld[...] Lees verder Koffie en thee 02-06 Over het algemeen drinken we met z’n allen veel koffie en thee. Het is dan ook niet verrassend dat dit een uitstekende basis is voor een eet- en drinkbare geschenken. Begin met het kiezen van de koffie en/of thee en bouw daar omheen de rest[...] Lees verder Wijnkado 02-06 Wijn is een geliefd cadeau om zowel te geven als te krijgen. De meesten zijn niet vies van een glaasje wijn. Heerlijk na een lange werkdag op de bank ploffen onder het genot van een wijntje. Of in de zomer met de meiden wijnen op het terras. Oo[...] Lees verder
Fun & Feest - felicivin